Recent!


Wildlife Savers, unsung heroes: De grootste verhuizing van olifanten in de geschiedenis van natuurbehoud

Wildlife Savers, unsung heroes, is een documentaire die het verhaal vertelt van de grootste en belangrijkste olifantentranslocatie in de geschiedenis van natuurbehoud. Ooit leefden er 1.500 olifanten in wildpark Nkhotakota in Malawi. Als gevolg van stroperij waren er nog maar 100 in 2015. Onder leiding van African Parks Network, een non- profit-organisatie, zijn er 500 olifanten verplaatst van Liwonde National Park en Majete Wildlife Reserve naar Nkhotakota Wildlife Reserve. Dit om de effecten van stropen, verlies van leefgebieden en conflicten tussen mens en wildlife tegen te gaan en om Nkhotakota Wildlife Reserve in ere te herstellen.

Filmmakers Annegré Bosman en Mildred Roethof van Pluk Media hebben de afgelopen twee jaar deze inspirerende missie gefilmd en in treffende foto’s het beeldverhaal vastgelegd. Ze werden geraakt door de omvang van het probleem en de manier waarop alle verschillende aspecten een rol spelen: Elke dag riskeren LAW-enforcement teams hun leven om olifanten en andere wilde diersoorten te beschermen. Deze ‘Wildlife Savers’ zijn de protagonisten van de documentaire. De film laat ook zien dat je de trend kunt keren. Je kunt olifanten beschermen en nieuwe leefgebieden geven en zo hun toekomst veilig stellen. De olifantentranslocatie is hier een goed voorbeeld van!

Binnenkort meer!
‘De Verdedigers, Firma Roethof’ te zien op TV: NH en AT5

ook  te zien op YouTube

DE VERDEDIGERS,  FIRMA ROETHOF: NIEUWE SERIE OVER ADVOCATENFAMILIE

Mildred Roethof maakt portret van eigen familie

In de zesdelige tv serie ‘De Verdedigers’ volgt filmmaker Mildred Roethof haar eigen advocatenfamilie op de voet. Strafrechtadvocaten Gerald Roethof, Machteld Roethof, Ronald Roethof en Jamil Roethof zijn bij heel veel verschillende soorten strafzaken betrokken. We zien ze aan het werk tijdens controversiële strafzaken die veel media-aandacht krijgen.

Zo zijn Gerald en Machteld de verdedigers van verdachten van het homo-incident op de Nelson Mandelabrug in Arnhem en staat Gerald ook de nabestaanden van Mitch Henriquez bij, die overleed na een nekklem door politieagenten. Daarnaast verdedigen zij verdachten van drugstransporten, vrouwenhandel, fraude en afrekeningen in het criminele circuit. Maar ook verdachten van kleine delicten, bekende sporters en artiesten weten de weg naar Roethof advocaten te vinden.

Zus en filmmaker Mildred startte twee jaar geleden met het filmen van haar bijzondere familie. Ze volgde hen tijdens het proces van de rechtsgang, de zittingen in de rechtbank en het gerechtshof en het overleg met cliënten in de gevangenis en op kantoor. Hiermee werpt ze een blik op het persoonlijke leven van de advocaten, in een zoektocht naar de mens achter de advocaat. Mildred kijkt voorbij het Wetboek van Strafrecht en de juridische interpretaties die haar familieleden aandragen; geen familie onderonsje over hun werk als strafrechtadvocaten maar eerlijke, confronterende, kwetsbare gesprekken waarbij de filmmaker het ‘geweten’ is. Want wat drijft advocaat Gerald Roethof om als waakhond van de samenleving te willen functioneren en te strijden voor opheffing van bijvoorbeeld de nekklem en filefuik? Hoe beïnvloedt het je leven als je door je clientèle constant wordt geconfronteerd met een meedogenloze (onder)wereld? Is beroepsdeformatie een gevaar wat op de loer ligt? En wat doet negatieve publieke opinie en social media met je?

Save